Verstappen stipt pijnpunt Honda aan: "Daar moeten wij aan werken"

De Mercedessen zijn dit seizoen een maatje te groot gebleken. Niet alleen voor Red Bull en voor Max Verstappen, maar eigenlijk voor alles en iedereen. In de kwalificatie gaf Verstappen een seconde toe op de leidende Mercedes, een groot gat.
De vraag of de Honda-motor over een kwalificatiemodus beschikt, is daarmee ook gerechtvaardigd. Het antwoord dat de Red Bull-coureur ten overstaan van onder andere RacingNews365 geeft, is even eerlijk als duidelijk: "Niet zoals Mercedes die heeft in ieder geval, dat is wel duidelijk." Red Bull heeft het in de kwalificaties zwaar ten opzichte van teams als Renault, McLaren en Racing Point. Verstappen weet niet hoeveel tijd de concurrentie op hem wint door de krachtigere motoren. "Dat weet ik niet. Ik weet ook niet of die heel veel tijd winnen. Maar ik denk in ieder geval dat wij daar wel aan gaan moeten werken." "Het is duidelijk dat zij in de kwalificatie wel de motor wat meer kunnen 'openschroeven' dan wij. Daar is niets aan gelogen, dat kan iedereen wel zien."

"Iedereen probeert er natuurlijk het beste van te maken en Honda zit niet stil, maar ja, die anderen doen dat ook niet. We kijken er wel naar hoe we dat kunnen verbeteren", aldus Verstappen.

Top Headlines

Oudere Top Headlines