"Vettel is het vertrouwen in Ferrari verloren"

Sebastian Vettel scoorde vorig weekend met moeite punten op Silverstone. De Duitser werd het gehele weekend lang geplaagd door technisch malheur en een Ferrari die niet vooruit te branden was. Dit weekend hoopte Vettel op verbetering, maar wederom achtervolgt de combinatie van pech en gebrek aan snelheid hem.
Jacques Villeneuve heeft wel te doen met de viervoudig kampioen. "Vettel is het vertrouwen verloren in Ferrari en dat is ook helemaal niet gek. Als je denkt aan alles wat er misgaat met de auto en het feit dat hij nog voor het seizoen de deur is gewezen, dan wordt het een lastig verhaal."
"Het weegt zwaar voor hem en mentaal is het een moeilijke situatie. Het is logisch dat je daarin het vertrouwen compleet verliest. Het ligt niet alleen aan de auto, want Leclerc laat zien dat er meer uit te halen valt", vertelt de Canadees aan SkySports.
"Je krijgt als coureur steeds te maken met de druk en de journalisten en dat gaat ook een rol spelen. Sebastian is al sinds vorig jaar geen kopman meer en niet degene waar Ferrari naar luistert. Leclerc is nu de kopman en dat is pijnlijk voor Vettel, wat ik volkomen begrijp."

Top Headlines