Weersvoorspelling GP Spanje: nóg warmer dan in Groot-Brittannië


De 70th Anniversary Grand Prix op Silverstone werd gewonnen door Max Verstappen, nadat beide Mercedes-bolides kampten met ernstige bandenproblemen door de hitte. In Spanje, waar er aankomend weekend wordt gereden, is het nóg warmer.
Pirelli had besloten om de tweede achtereenvolgende race op Silverstone wat pit te geven door de bandencompounds te veranderen. In de eerste Grand Prix werd er gereden met compounds C3 (Soft), C2 (Medium) en C1 (Hard), terwijl de 70th Anniversary Grand Prix gebruik maakte van de C4 (Soft), C3 (Medium) en C2 (Hard). Door deze verandering én het hete weer op Silverstone, kon Max eindelijk voor de Mercedes-auto’s finishen.
In Barcelona zal Pirelli weer terugkeren naar de ‘normale’ compounds, waar er vorige week mee werd gereden, dus dat voordeel is Verstappen kwijt. Maar de Mercedes is overduidelijk minder snel in hoge temperaturen, wat wel weer in het voordeel van Max kan werken. Het wordt in Noord-Spanje namelijk nog warmer dan het in Engeland was afgelopen weekend.
De weersvoorspelling voor de Grand Prix van Spanje is dat het zowel de vrijdag als de zaterdag en zondag 30 graden gaat worden. De kans is neerslag wordt geschat op zo’n 1%, waardoor we met een natte race geen rekening hoeven te houden.
Kan Verstappen twee weken achter elkaar de Mercedes-bolides achter zich houden?
Het bericht Weersvoorspelling GP Spanje: nóg warmer dan in Groot-Brittannië verscheen eerst op Grand Prix 33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines