"Vroegtijdig vertrek van Vettel bij Ferrari niet uitgesloten"

Na afloop van de tweede race op het circuit van Silverstone haalde Sebastian Vettel behoorlijk hard uit richting Ferrari. Volgens de Duitser maakte de Scuderia er een potje van. Die woorden zijn niet goed gevallen in de Italiaanse media. 'Charles Leclerc heeft geleerd goed om te gaan met de huidige Ferrari-bolide, terwijl Vettel verder gaat met zijn foutenfestival en het maken van spins', zijn de harde woorden van de Gazzetta dello Sport aan het adres van de Duitser.
'Charles presteerde fenomenaal op Silverstone en Vettel zonk weer eens onderwater. Toch vond hij het nodig om Ferrari de schuld te geven, terwijl hij zelf in de eerste ronde al achterstevoren stond. Wellicht is het tijd om van omgeving te veranderen. De spanning tussen Vettel, het team en Mattia Binotto begint namelijk op te lopen en het is dan ook afwachten wat er in de komende weken gaat gebeuren', aldus de grootste sportkrant van Italië.
Ook de Corriere dello Sport denkt dat de relatie tussen Ferrari en Vettel behoorlijk bekoeld is geraakt. 'Vettel is zonder stimulans, hij is verloren en bevindt zich in de moeilijkste periode van zijn carrière. Hij maakte op Silverstone een fout en klaagde daarna over het team. Als er een slechte manier is om een relatie te beëindigen, dan is het met deze aanpak wel.'
Tijdens de uitzending van Sky Sport Italia verwees ook de Italiaanse Olav Mol, Carlo Vanzini naar het feit dat Alain Prost in het verleden te kritisch was over Ferrari en daardoor op staande voet werd ontslagen door de Scuderia. Volgens Vanzini riskeert Vettel het door dergelijke uitspraken om ook vroegtijdig al te worden uitgezwaaid door het team uit Maranello. Vettel en Binotto wilden na afloop van de dramatisch verlopen race op Silverstone niet ingaan op de toekomst. Dat er sprake is van onvrede en wrijving tussen het duo is duidelijk.

Top Headlines