Hamilton wordt graag uitgedaagd door Verstappen: "Goed voor de sport"

Na het tweede Britse raceweekend, dat winnend werd afgesloten door Max Verstappen, werd Lewis Hamilton ten overstaande van onder andere RacingNews365 gevraagd naar zijn eerdere uitlatingen waarin hij zijn hoop uitsprak op meer concurrentie van Red Bull. Gevraagd of het goed is dat Verstappen weer wat leven in de brouwerij heeft gebracht, is Hamilton duidelijk. "Ik denk dat het goed is voor de sport dat er meer concurrentie is. Ik rijd graag races waarin ik zo word uitgedaagd als afgelopen zondag. Red Bull lijkt een stuk sterker te zijn in de race dan sommige mensen hadden gedacht en dat is denk ik een goed teken", aldus de Brit.
"Het gaat heel interessant zijn om te zien hoe de progressie van Red Bull zich gedurende het seizoen voortzet en ik zal ik ze zeker niet over het hoofd zien. We moeten ze goed in de gaten houden en zelf zo hard mogelijk blijven pushen, al hoef ik dat eigenlijk niet te zeggen. Ik weet al van mijn team dat ze altijd tot het uiterste gaan."
Verstappen hoopte in het begin van de race een duel aan te gaan met Hamilton, maar Red Bull verzocht de 22-jarige rijder om wat afstand te bewaren. Aan het einde van de race waren de rollen omgedraaid en moest Hamilton in de achtervolging op de Nederlander. De Mercedes-rijder hoopte op een gevecht, dat er uiteindelijk niet kwam. "Tegen het einde van de race hoopte ik nog het duel aan te kunnen gaan met Verstappen, maar helaas zat dat er niet meer in. Hopelijk gaat dat er in de toekomst wel van komen!" Alles over de sensationele zege van Max Verstappen, de problemen van Mercedes en de kansen van Red Bull in Spanje hoor je in de Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.
Met medewerking van Dieter Rencken.

Top Headlines