Lewis Hamilton: ‘Red Bull heeft helaas maar één sterke coureur’


De Formule 1 wordt de afgelopen zeven jaar compleet gedomineerd door Mercedes. Ook in 2020 is dit het geval. Lewis Hamilton heeft na de Grand Prix van België al een voorsprong van 47 punten op Max Verstappen. 
Met 157 punten leidt Hamilton het kampioenschap, gevolgd door Max Verstappen, met een puntentotaal van 110. Valtteri Bottas heeft er drie minder verzameld dan de Nederlander. Het seizoen is hierdoor saaier dan van te voren gehoopt, maar dit heeft volgens Hamilton niet alleen te maken met de dominantie van Mercedes.
Ook de tegenvallende snelheid van Alex Albon is hier debet aan. Doordat Verstappen de enige Red Bull-coureur is die in de buurt van de Mercedessen rijdt, kan het Oostenrijkse team geen trucje uithalen met Albon, waardoor Bottas of Hamilton genoodzaakt wordt te stoppen.
“Helaas heeft Red Bull maar één coureur die in staat is om ons bij te houden, hierdoor is de bedreiging niet zo groot. Ook de één-stoppers maken het racen niet veel interessanter” , zo laat Hamilton weten na de race in België!
Het bericht Lewis Hamilton: ‘Red Bull heeft helaas maar één sterke coureur’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines