Hamilton twijfelt aan rijderskeuze Red Bull

Na afloop van de race op Spa-Francorchamps sprak Lewis Hamilton zich tegenover Sky Sports UK opvallend uit over de rijderssituatie bij Red Bull. Volgens de Brit ondervindt Max Verstappen nadeel van de huidige situatie bij het Oostenrijkse team. "Red Bull heeft echt een goede wagen ter beschikking, ik denk dat veel mensen dat onderschatten. Voor hen is het probleem echter dat er op dit moment maar één coureur staat."
"Max presteert echt super, maar hij staat er helaas zo goed als alleen voor. Ze beschikken niet zoals bij ons over twee sterke coureurs, en dat is wel nodig bij een groot team. Zo heb ik in het verleden bij McLaren ook altijd gestreden tegen sterke teamgenoten en dat helpt het team uiteindelijk", vervolgt Hamilton zijn verhaal over Red Bull en indirect ook over Alexander Albon. Want een sterke tweede coureur kan volgens hem wel degelijk het verschil maken tijdens de race. "Als je twee sterke coureurs hebt, dan helpt dat het team namelijk vooruit. Je kunt dan zeker op tactisch gebied net wat meer doen, zeker in een race waarin de banden een grote rol spelen zoals hier op Spa-Francorchamps. Dat was nu niet mogelijk en daardoor reden we allemaal op een eenstopsstrategie, wat de race in mijn ogen zeer saai maakt."

"We zijn namelijk meer bezig met het sparen van de banden, dan dat we aan het racen zijn. Dat vind ik jammer, want ik zou graag meer pushen en natuurlijk zou ik ook graag meer strijden om de overwinning."

Top Headlines

Oudere Top Headlines