Bottas nog altijd strijdvaardig: "Dan kan ik net zo goed thuisblijven"

Valtteri Bottas is er niet de persoon naar om zomaar de handdoek in de ring te gooien. Ook na zijn tweede plaats op Spa-Francorchamps blijft de Mercedes-coureur competitief ingesteld: "Uiteraard probeer ik alles eruit te halen wat erin zit en natuurlijk heb ik ook wat pech gehad dit jaar, zoals de lekke band op Silverstone. Daar heb ik dure punten verloren, maar als ik nu op zou geven dan kan ik beter thuisblijven", aldus Bottas tegenover onder andere RacingNews365 .
De Fin weet ook hoe hij zijn teamgenoot Lewis Hamilton zal moeten verslaan in de toekomst: "Je ziet ook dit weekend weer hoe belangrijk het is om de poleposition te veroveren. Lewis zette de pole om in een overwinning, dat betekent dus dat het belangrijk is om op de zaterdag van het Grand Prix-weekend de snelste man te zijn. In de weekenden dat dat echter niet lukt, omdat je te langzaam bent, moet je proberen toch zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen."
Dat lukte Bottas nog niet vaak dit seizoen, al geeft het weekend in Spa hem een goed gevoel. "Voor het eerst in lange tijd had ik het gevoel dat alles redelijk 'smooth' verliep gedurende het weekend. Dat was al even niet meer zo geweest, doordat er altijd wel kleine problemen waren. Daarom zie ik dit weekend dan ook als een positief raceweekend, waarin ik het beter deed dan vorig jaar."
Dat gevoel hoopt de 31-jarige Mercedes-coureur dan ook mee te nemen naar Monza. "Ik sta er goed bij en kan vooraan meevechten. Nu moet ik proberen om daar de vruchten van te plukken."

Top Headlines

Oudere Top Headlines