Italiaanse media treuren om Ferrari: "Zelfs Schumacher had hier niets mee gekund"

Door de compacte Formule 1-kalender mogen de Italiaanse media na vrijwel iedere zondag schrijven over de verrichtingen van Ferrari. De toon van die stukken wordt echter elke week grimmiger, geheel in lijn met de prestaties van de Scuderia.
"Ferrari was de afgelopen tien jaar nog nooit zo slecht", zo kopt de Gazzetta dello Sport . "En dan moet Monza nog komen. Helaas was dit geen nachtmerrie, maar de harde realiteit. Na wat men sinds 2014 onder Sergio Marchionne heeft proberen op te bouwen, moet men nu weer op nul beginnen."
De krant heeft wel een idee waar het aan ontbreekt: "Ferrari mist ideeën en moed, maar heeft ook tijd nodig voor reflectie. Misschien moeten er nieuwe mensen worden aangesteld, maar in plaats daarvan dient Ferrari een klacht in tegen Racing Point, waarmee men Mercedes-teambaas Toto Wolff juist weer uitdaagt."
De Gazzetta dello Sport vat het hele weekend samen als 'het dieptepunt in de nachtmerrie van Ferrari', dat terwijl de Corriere dello Sport nog wat venijniger uithaalt: "Dit is de druppel, geef ons Ferrari terug! Maar het Ferrari van weleer is niet meer. Buiten de coureurs is er niets dat goed presteert of goed werkt bij het team." "Het is prima om Sebastian Vettel te vervangen, maar ook Carlos Sainz, Lewis Hamilton of Michael Schumacher zouden met deze auto niet vooruitkomen. Het is ronduit beschamend te noemen. De coureurs moesten in sector twee zelfs energie sparen, om op de rechte stukken niet een compleet modderfiguur te slaan." Ook deze krant meldt dat er waarschijnlijk in de teamleiding iets niet goed gaat: "Het is onduidelijk wie de scepter zwaait binnen Ferrari. Er moet dus iets veranderen, maar wat? Gelukkig zit er in Monza geen publiek naast de baan, maar de 1000ste GP in Mugello (met fans, red.) wordt waarschijnlijk een nieuwe vernedering." Misschien moet Ferrari eens buiten de eigen landsgrenzen op zoek gaan naar nieuw personeel, zo suggereert La Stampa : "Mochten ze immers al over experts beschikken bij Ferrari, dan worden ze waarschijnlijk nog niet begrepen. Dat alles op dit moment namelijk van A tot Z fout gaat, bewees de pitstop van Leclerc. La Repubblica ziet voldoende aanleiding om Binotto de wacht aan te zeggen: "Dit mag met recht het meest trieste weekend in de recente historie van Ferrari worden genoemd. De cijfers geven genoeg aanleiding om het tijdperk-Binotto te beëindigen, maar aan de andere kant kunnen dergelijke ingrijpende veranderingen de boel ook alleen maar verslechteren. De komende races in Italië zal het Ferrari-hart met deze auto en deze resultaten breken."

Top Headlines

Oudere Top Headlines