Waarom Bottas vanwege Verstappen leider Hamilton niet aan mocht vallen

Al vroeg tijdens de Grand Prix van België probeerde Valtteri Bottas de druk op teamgenoot Lewis Hamilton op te voeren. Om binnen DRS-afstand van de Brit te komen en de leiding te kunnen veroveren wilde de Fin gebruik maken van de 'overtake'-functie van zijn motor, waardoor hij tijdelijk wat extra vermogen krijgt. Mercedes vertelde haar coureur via de boordradio dat hij de functie niet mocht gebruiken om dichter bij Lewis te komen en verbood hem de knop te gebruiken, tot verbazing van Bottas.
Na afloop van de race werd teambaas Toto Wolff in het bijzijn van RacingNews365 gevraagd naar het moment. Volgens de Oostenrijker mogen zijn coureurs heus wel met elkaar in gevecht, maar was de dreiging van Max Verstappen een reden om op dat moment geen gebruik te maken van het extra vermogen.
"We hebben geen regels over het wel of niet inhalen van elkaar. Onze coureurs mogen gewoon het gevecht met elkaar ingaan", zo begint Wolff zijn verhaal. "De ochtend voor de race hebben we er over gesproken en zijn we het er over eens geworden dat we de overtake-functie niet tegen elkaar zouden gebruiken, of in ieder geval niet als we de functie nog maar een keer konden gebruiken."
En dat was op dat moment in de race het geval. Bottas had nog maar een kans tot het gebruiken van zijn overtake-knop en Mercedes hield ernstig rekening met Verstappen. "We lopen altijd het risico dat we die functie moeten gebruiken om te verdedigen tegen Max", legt Wolff uit. "Dat is waarom we het niet op elkaar willen gebruiken. Misschien was het een miscommunicatie tussen hem en het team", vertelt de Oostenrijker al doelend op de verbazing van Bottas. "Daarom moesten we het tijdens de race herhalen."

Top Headlines

Oudere Top Headlines