Red Bull boos om verloren races na terugval Ferrari!


Red Bull is niet te spreken over de huidige prestaties van Ferrari. De Italiaanse renstal was vorig jaar vanaf de zomerstop niet bij te houden op de rechte stukken, waarna er na de Grand Prix van de Verenigde Staten niks meer werd gewonnen. Dit had alles te maken met een illegale motor.
Tijdens de Grand Prix van België in 2019 kwam de illegale motortruc van Ferrari voor het eerst bovendrijven. Charles Leclerc won de race in de Ardennen voor Lewis Hamilton. Dit jaar wist de Monegask niet verder te komen dan een teleurstellende dertiende positie.
Vooral op de rechte stukken verliest Ferrari veel, aangezien ze de pk’s niet meer hebben die ze vorig jaar wel in bezit hadden. Christian Horner baalt hiervan. Niet zozeer van de slechte resultaten van Ferrari op dit moment, maar wel van de goede resultaten in 2019.
“Het doet pijn als je terugdenkt aan vorig jaar. In de races die Ferrari vorig jaar gewonnen heeft, kun je je afvragen of wij die niet hadden gewonnen, als ze gewoon een legale motor hadden gebruikt”, aldus Horner.
Mercedes-teambaas Toto Wolff is het eens met de Brit en geeft in de media nog maar eens aan dat het spelletje van Mattia Binotto, die nergens vanaf lijkt te weten, geen indruk maakt.
“We zijn niet vergeten wat er vorig jaar is gebeurd voor de Grand Prix van Amerika. Ik wil geen olie op het vuur gooien, maar ze moeten weten dat we allemaal geen domme mensen zijn”, zo zegt Toto.
Het bericht Red Bull boos om verloren races na terugval Ferrari! verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines