Lammers: "Verstappen wist meteen dat P5 op Monza hoogst haalbare is"

Vooropgesteld, met een derde plaats mogen Red Bull en Max Verstappen eigenlijk nooit tevreden zijn, zo legt Jan Lammers in gesprek met RacingNews365 uit: "Op een gegeven moment beginnen ze die derde plaatsen natuurlijk wel een beetje zat te worden. Je kan niet tevreden zijn, want het hele racen en topsport in het algemeen gaat niet om de derde plaats, het gaat om winnen", aldus de voormalig F1-coureur. "Je wilt negentien coureurs verslaan en niet 'maar' zeventien."
Dat Verstappen met deze derde plaats zichtbaar en hoorbaar teleurgestelder was dan met sommige andere derde plaatsen dit seizoen, laat zich ook wel verklaren, meent Lammers. "Dat heeft te maken met simpele dingen. Normaal gesproken stapt Verstappen uit, zet hij zijn helm af, loopt naar de weegschaal en kijkt even op de monitoren. Daar ziet hij dat hij derde is geworden, dat Albon bijvoorbeeld zevende is geworden en misschien ook nog wel dat hij de snelste tijd heeft gereden. Op dat moment zal hij denken 'nou ja, ik had het niet beter kunnen doen'."
Nu riep diezelfde blik op die monitor volgens Lammers een heel andere emotie op bij Verstappen, aldus Lammers: "Als hij ziet dat zijn oude teamgenoot Daniel Ricciardo in de vrije trainingen al hard gaat en dat hij in de race na een stint van 33 ronden ook nog de snelste raceronde rijdt op de harde banden, dat terwijl je zelf van Renault- naar Honda-motoren bent geswitcht, dan weet Max als geen ander wat dat in gaat houden voor de volgende race."
"Hij ziet niet weer van 'joh, ik ben weer derde geworden', nee, hij ziet dat hij nu dat in de volgende race P5 waarschijnlijk het hoogst haalbare is", vervolgt Lammers, die daar dan exact hetzelfde over denkt als Verstappen zelf. Hij ziet in Renault een zeer geduchte concurrent voor Red Bull op het snelle Monza.
"Ik denk dat iedereen het afgelopen weekend een beetje in de gaten heeft gehouden, ziet dat Renault in Monza heel erg goed zal gaan. Dat kan bijna niet anders. Als je ziet hoe dicht ze nu al bij de Red Bulls zaten, moet je dat welhaast concluderen en daar was Verstappen meteen na de race al mee bezig."

Top Headlines

Oudere Top Headlines