Voormalig Ferrari-directeur: ‘Ze hebben een grote fout gemaakt om deze mensen binnen te halen’


Het is wel duidelijk dat Ferrari niet meer competitief genoeg is en niet mee kan doen om grote prijzen. Oud Ferrari-directeur, Luca di Montezemolo, reflecteert op de fouten die het team heeft gemaakt en is het niet eens met hoe ze Vettel eruit hebben getrapt.
Volgens di Montezemolo heeft Ferrari de verkeerde beslissing genomen om James Allison, momenteel technisch directeur van Mercedes, los te laten. Niet alleen Allison was een grote fout, maar ook het binnenhalen van ingenieurs met hele andere ervaringen.
“Ze hebben ingenieurs van de productie van wegauto’s overgebracht naar de Formule 1. Zij beschikken over totaal andere vaardigheden dan dat er wordt vereist in F1. Enzo Ferrari vertelde mij altijd dat je de beste coureurs moet halen, dat geldt precies hetzelfde voor ingenieurs”, aldus de zakenman via Scuderiafans .
Di Montezemolo is het ook niet eens met de manier waarop ze Vettel hebben laten weten niet meer met hem verder te willen. “Ik houd niet van het moment en de manier waarop ze de schending met Seb hebben gedaan.”
“Sebastian Vettel veroorzaakte nooit problemen en was er altijd voor het team. Hij heeft overwinningen gepakt die niemand anders zou hebben behaald, in een auto die niet altijd even competitief was”, sluit Luca af.
Het bericht Voormalig Ferrari-directeur: ‘Ze hebben een grote fout gemaakt om deze mensen binnen te halen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines