Pierre Gasly kan het niet geloven: ‘Ik besef niet wat er nu allemaal gebeurt’


Pierre Gasly pakt zijn allereerste Formule 1-overwinning tijdens een knotsgekke Italiaanse Grand Prix. De Fransman kan het allemaal niet geloven en de hele wereld reageert vol lof. Gasly kreeg zelfs een telefoontje van de Franse president, maar die had hij gemist.
Deze Grand Prix gaat niet alleen de geschiedenisboeken in bij de Formule 1, maar krijgt ook een ontzettend groot hoofdstuk in de boeken van Alpha Tauri. Het was tot de laatste minuut erg spannend. Carlos Sainz zat namelijk flink te pushen achter Gasly, maar de Fransman wist zijn positie te behouden en wint zijn eerste F1-race.
De Alpha Tauri-coureur kan het niet geloven. “Ik besef niet wat er nu allemaal gebeurt”, zegt hij na afloop van de Grand Prix. “Ik heb er geen woorden voor. Het team heeft ontzettend hard gewerkt en heeft veel voor mij gedaan, het is gekkenhuis”, aldus Gasly.
De overwinning van de jonge coureur zorgt voor veel positieve reacties, waaronder natuurlijk ook in Frankrijk. Gasly heeft zelfs een gemiste oproep van Emmanuel Macron, de Franse president. Door alle drukte had hij het telefoontje niet gezien, maar Pierre belt hem zo snel mogelijk terug.
Het bericht Pierre Gasly kan het niet geloven: ‘Ik besef niet wat er nu allemaal gebeurt’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines