Ferrari komt met nieuwe updates, maar tempert meteen verwachtingen

Met een achtste plaats van Charles Leclerc en een tiende plek van Sebastian Vettel was de Grand Prix van Toscane er wederom niet één om over naar huis te schrijven voor het team uit Maranello. En dat terwijl het raceweekend juist zo'n feest had moeten worden, omdat Ferrari haar duizendste race reed op Mugello, het thuiscircuit van het team.
Maar de prestaties op de baan waren geen reden tot een feestje. "Het historische raceweekend van Ferrari op ons thuiscircuit is geëindigd met een erg teleurstellend resultaat", wordt Binotto dan ook geciteerd in een terugblik op het weekend van Ferrari. "Zaterdag wisten we in ieder geval nog een resultaat neer te zetten dat strookt met onze verwachtingen (Leclerc kwalificeerde zich als vijfde, red.). Zondag hadden we niet de snelheid om onze coureurs te laten vechten met onze dichtstbijzijnde rivalen. We hadden vooral te lijden onder de bandenslijtage."
Binotto geeft aan dat het herstel lang gaat duren. "Charles en Sebastian hebben het maximale resultaat behaald. We werken hard om de gebreken, die in de basis van de auto zitten, weg te werken, maar dat is niet iets dat in korte tijd lukt, ook niet met updates. Dat betekent niet dat we tussen nu en het eind van het seizoen geen problemen gaan oplossen, maar we moeten realistisch zijn tegenover onszelf en de fans."
Over anderhalve week tijdens de Grand Prix van Rusland staan namelijk al enkele updates klaar, vertelt Binotto, maar in gesprek met onder meer RacingNews365 tempert de Italiaan direct de verwachtingen. "Dat zal niet zo'n groot verschil maken. We werken onvermoeibaar door in de windtunnel en de simulator om alles tot op de bodem uit te zoeken."
Wederom pech voor Max Verstappen tijdens een race en veel negatieve reacties naderhand. Maar Max moet niet weg bij Red Bull. Dit en meer in de RN365-podcast met Tom Coronel en Ruud Dimmers.

Top Headlines

Oudere Top Headlines