Marko: 'Verstappen kan onder bepaalde voorwaarden weg bij Red Bull'

Max Verstappen heeft een contract met Red Bull dat hem tot en met 2023 aan het team verbindt. Dat is wat altijd gecommuniceerd werd, maar er werd sinds de bekendmaking ook gerept over een mogelijke ontsnappingsclausule. De competitiviteit van de Honda-motor zou daarin een bepalende rol spelen, iets wat teamadviseur Helmut Marko nu lijkt te bevestigen.
In gesprek met Auto Bild F1 gaat het over Max Verstappen en de aantrekkingskracht van Mercedes. Hij geeft daarop aan dat hij weet dat Red Bull Verstappen wel tevreden moet houden: "Eigenlijk heeft Verstappen een vast contract met ons voor 2021. We zijn ons er echter terdege van bewust dat we hem een competitieve motor moeten geven."
Marko lijkt daarmee dus te zeggen dat als Honda niet in staat is Verstappen langszij of zelfs voorbij de Mercedessen te helpen, het moeilijker wordt om Verstappen voor Red Bull te behouden in 2022. Sowieso is het nog niet duidelijk of Honda na 2021 doorgaat in de Formule 1. Wat een goede motor is? Max Verstappen heeft altijd geroepen dat een gat van drie tienden 'werkbaar' zou zijn.
Overigens raadt het panel van de nieuwe F1-podcast van RacingNews365 Verstappen een vertrek af. Wat F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen betref blijft Verstappen lekker waar hij zit. De nieuwste F1-podcast luister je hieronder.

Top Headlines

Oudere Top Headlines