Horner: "Daar heeft Albon net als Gasly moeite mee"

Max Verstappen heeft dit seizoen geen kind aan Alexander Albon. Na negen kwalificatiesessies was de Limburger elke keer sneller dan zijn teamgenoot en ook in de race is Albon nog geen enkele keer voor Verstappen over de streep gekomen, wanneer zij allebei niet uitvielen. Ook vorig seizoen had Verstappen de overhand ten opzichte van zijn teamgenoot en de oorzaken daarvan lijken overeen te komen.
"De auto is bij het remmen aan de achterkant wat gevoelig en ik denk dat Alex daar moeite mee heeft, net als Pierre vorig jaar", zegt Horner tegenover onder andere RacingNews365 . Red Bull doet naar eigen zeggen haar best om de Thai wat meer op zijn gemak te laten voelen. "We concentreren ons op dat probleem om dat te verhelpen."
Op zaterdag zag Horner al verbetering bij Albon. "Het is de beste kwalificatie van het seizoen tot nu toe", aldus de teambaas. "Wat het gat tussen de twee rijders betreft; in Spa en Monza zaten ze al dichter bij elkaar. Hij (Albon, red.) maakt nu echt progressie en het feit dat we de auto verbeteren helpt ons ook."
Met medewerking van Dieter Rencken.
Kan Max Verstappen wel ooit kampioen worden Red Bull? Is er sprake van een crisis? Wat brengt de toekomst? Luister nu de Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Top Headlines

Oudere Top Headlines