"Met Verstappen en Hamilton in één team speel je voor Moeder Teresa"

Red Bull is het team waar Max Verstappen stevig in het zadel zit, net zoals Lewis Hamilton bij Mercedes de man is waar alles op wordt ingezet. Veel fans, maar ook kenners, zouden het prachtig vinden als de twee ooit samen bij één team komen te rijden, maar wat Tom Coronel betreft moet geen enkel team dat willen. Dat maakt hij duidelijk kenbaar in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.
"Stel je voor dat je Lewis en Max en in één team hebt, holy moly zeg! Dan ben je als teambaas echt Moeder Teresa, dan ben je de hele tijd brandjes aan het blussen", aldus Coronel. "Wij willen het allemaal als fans, wij willen die actie en felheid zien, dat geboks binnen en buiten de ring."
"Tussen Hamilton en Bottas zien we dat niet", vervolgt Coronel, die benadrukt dat dat juist precies is waar Mercedes met Bottas op inzet: "`Daar is sprake van een perfecte harmonie. Dat is goed voor het team en alle sponsors en ze weten daar dat ze tóch wel kampioen worden. Als teambaas wil je eigenlijk één echte killer en daarnaast iemand die daar veel van kan leren."
Volgens F1-journalist Ruud Dimmers kleeft daar echter voor de neutrale volger van de Formule 1 een groot nadeel aan: "Het maakt dat de titelstrijd nooit spannend wordt. Hamilton heeft zijn zevende titel bijna binnen. Volgend jaar kan hij zijn achtste titel pakken, zeker omdat de regels grotendeels gelijk blijven. Hebben we het dan over de beste coureur aller tijden, of is het de coureur met de minste tegenstand?"
Dimmers beantwoordt zijn eigen vraag door hem te stellen, maar Coronel is het niet met die lezing eens: "Ja, Hamilton is dan nog steeds de beste aller tijden, want het op juiste moment in de juiste auto zitten, hoort nu eenmaal bij dit spelletje. Dat is autosport. Het is aan de andere teams om die achterstand in te halen."
Wederom pech voor Max Verstappen tijdens een race en veel negatieve reacties naderhand. Maar Max moet niet weg bij Red Bull. Dit en meer in de RN365-podcast met Tom Coronel en Ruud Dimmers.

Top Headlines

Oudere Top Headlines