Oud-teambaas niet geraakt door zwak Ferrari: "Heb dat hoofdstuk afgesloten"

Onder Jean Todt werd Ferrari de succesvolste renstal in de Formule 1 ooit, toen hij rond de eeuwwisseling teambaas was tussen 1993 en 2008. Met onder andere Michael Schumacher als coureur behaalde Ferrari liefst zes constructeurs- en vijf rijderstitels tussen 1999 en 2004. Maar die gloriejaren hebben er niet voor gezorgd dat Ferrari een speciaal plekje in het hart van de 74-jarige ex-teambaas heeft. Ook de duizendste race van Ferrari maakte niet iets bijzonders los bij Todt, die het Ferrari-feest in Florence als eregast aanwezig was.
"Het zijn er veel, maar het wekt bij mij geen emoties op", zegt Todt in een interview met Auto, Motor und Sport . "Als kind was ik fan van Ferrari, toen trad ik bij hen in dienst en vandaag de dag ben ik een neutrale toeschouwer. Het hoofdstuk 'Ferrari' is voor mij afgesloten."
Todt vindt het hard om te zien dat het zijn voormalig werkgever dit seizoen slecht vergaat, maar dat is niet gebaseerd op warme gevoelens. "Ik hou er niet van om iets of iemand te zien lijden, wie het dan ook is", zegt hij. "Ik probeer eerst te begrijpen hoe het kan (dat Ferrari dit seizoen een modderfiguur slaat, red.). Ik kan alleen maar zeggen dat het huidige Ferrari niet vergeleken kan worden met hoe ik het in 1993 heb overgenomen."
Het mag dan wel niet lopen bij het team uit Maranello; de Fransman denkt dat er een goed fundament ligt bij de Scuderia. "Ik had graag deze basis willen hebben toen ik in 1993 bij Ferrari begon", zegt Todt zelfs. "Ferrari heeft nu een sterke organisatie. Er zijn slechts een paar stukjes die niet in de puzzel passen."
Wederom pech voor Max Verstappen tijdens een race en veel negatieve reacties naderhand. Maar Max moet niet weg bij Red Bull. Dit en meer in de RN365-podcast met Tom Coronel en Ruud Dimmers.

Top Headlines

Oudere Top Headlines