Horner: "Dat is wat zo ontzettend vrat aan Verstappen"

"De frustraties van Max Verstappen waren volledig te begrijpen", zo roept Red Bull-teambaas Christian Horner in zijn persoonlijke column voor Red Bull. Hij weet precies uit te leggen waarom deze uitvalbeurt in het bijzonder zo aan Verstappen 'vrat'.
"Vanaf de allereerste ronde op Mugello zat hij er bovenop. We hadden een erg snelle auto en we hadden echt grote stappen gemaakt met de balans van de RB16. Dat is waarom het zo aan hem vrat", aldus de Brit, die zijn sterrijder zijn gevloek over de boordradio vergeeft.
In het heetst van de strijd, op het moment dat de adrenaline van een GP-start plaatsmaakt voor enorme teleurstelling, is het alleen maar natuurlijk om je op zo'n manier te uiten over de boordradio. We hadden echt het idee dat we Mercedes konden uitdagen op Mugello."
De start van de race was voor Horner het beste bewijs daarvan: "Verstappen had de grootste hindernis al genomen door Lewis Hamilton in de eerste meters te kloppen. Vanaf dat moment was het game on , maar het mocht uiteindelijk dus niet zo zijn."
Voor Horner is het duidelijk wat Max Verstappen in de twee weken tussen de Grands Prix van Toscane en Rusland te doen staat: "Hij moet deze teleurstelling uit zijn systeem zien te krijgen en vooruitkijken. We zullen met hem samen bespreken wat er achter de schermen sinds Mugello is gebeurd tussen het team en Honda."
Wat Verstappen zeker níét moet doen, is veranderen, aldus Horner: "Zijn frustraties komen voort uit honger naar succes. Als hij dat niet meer zou hebben, dan zou hij niet de coureur zijn die wij zo graag om overwinningen zien vechten."
Kan Max Verstappen wel ooit kampioen worden Red Bull? Is er sprake van een crisis? Wat brengt de toekomst? Luister nu de Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Top Headlines