Hamilton: "Geen spijt dat ik niet voor Ferrari getekend heb"

Lewis Hamilton reed in zijn Formule 1-carrière slechts voor twee teams. De Brit debuteerde in 2007 voor McLaren en komt sinds 2013 uit voor Mercedes. Bij de Duitse renstal rijgt hij de ereplaatsen en wereldtitels aaneen. Ondanks zijn voorliefde voor Ferrari is de kans bijzonder klein dat Hamilton ooit uit zal komen voor de Scuderia.
"Ik heb er geen spijt van dat ik nooit voor Ferrari heb gereden. Het is publiek geheim dat ik altijd fan ben geweest van Ferrari en om die reden heb ik ook een aantal Ferrari's thuis staan. Het is en blijft een fantastisch merk en als je in Italië bent, begrijp je direct waarom dit merk zo leeft bij de fans."
Hamiltons contract met Mercedes loopt eind 2020 af, maar waarschijnlijk tekent hij voor minimaal twee seizoenen bij. Een periode waarin hij hoopt dat Ferrari zich weer vooraan het veld meldt. "Ik wil in de toekomst nog wel kunnen vechten met Ferrari, zoals verleden jaar met Sebastian Vettel en Charles Leclerc."
Momenteel heeft Hamilton zes wereldtitels en 90 overwinningen, van beiden een minder dan F1-legende Michael Schumacher. Tijdens de Russische Grand Prix kan de Brit volgend weekend qua overwinningen al op gelijke hoogte komen met de zevenvoudig kampioen en er is weinig twijfel dat Hamilton later dit seizoen ook zijn zevende wereldtitel verovert.
"Het is heel raar dat ik het recordaantal overwinningen van Schumacher kan verbeteren. Dat zag ik een aantal jaar geleden totaal niet aankomen en het voelt ook wat vreemd", erkent Hamilton, die zichzelf niet op een voetstuk plaatst. "Ik vergelijk mezelf niet met mijn idolen van vroeger, maar natuurlijk maakt het me trotst om met hen vergeleken te worden."
Kan Max Verstappen wel ooit kampioen worden Red Bull? Is er sprake van een crisis? Wat brengt de toekomst? Luister nu de Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Top Headlines