Villeneuve vreest lange Mercedes-dominantie: "Ook na 2021"

Al sinds 2014 is het Mercedes dat de dienst uitmaakt in de koningsklasse van de autosport. Alle coureurs- en constructeurstitels gingen sindsdien naar het team en haar coureurs. Voorlopig zal door volgens voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve niet snel een einde aan komen. De dominantie zal ook de komende jaren blijven bestaan, denkt hij. "Zolang de F1 verder gaat met de hybride formule zal het bijna onmogelijk zijn voor de concurrentie om Mercedes te verslaan", aldus de duidelijke woorden van de wereldkampioen van 1997 tegenover het Italiaanse La Stampa . "Mercedes heeft op dit moment niet alleen de beste bolide in handen, maar ook de snelste coureur van het veld."
Villeneuve vreest dat ook de totaal nieuwe 2022-regels weinig zullen veranderen aan de status van het oppermachtige Mercedes: "De nieuwe regels zijn niet gemaakt om een dominante periode ten einde te brengen, maar de nieuwe regels geven ook weinig vrijheid voor de ontwerpers. Men krijgt ook met de nieuwe regels namelijk maar weinig ruimte voor creativiteit. Wie nu vooraan rijdt, zal ook in de toekomst met de nieuwe regels vooraan blijven rijden."
Ondanks dat de voormalig Williams-rijder Lewis Hamilton aanwijst als de snelste coureur van het huidige F1-veld, is Villeneuve het er niet mee eens dat de Brit ook de snelste coureur aller tijden is: "Ik ben van mening dat je generaties niet met elkaar kunt vergelijken. Lewis zou langzamer zijn geweest in de bolides van de jaren vijftig, dan de coureurs die in die tijd reden. Hetzelfde geldt echter voor de coureurs van toen, zij zouden namelijk in de huidige wagens niet zo snel zijn als Hamilton."

Top Headlines