McLaren verrast door woedend Racing Point

Teameigenaar Lawrence Stroll was woedend toen zijn renstal een straf kreeg, omdat het de brake ducts van Mercedes zou hebben gekopieerd. Racing Point kreeg een boete van vierhonderdduizend euro en raakte vijftien punten kwijt in het constructeurskampioenschap. Stroll was echter vooral boos om de valse beschuldigingen, zo zei de Canadees in een verklaring, en wilde daarom beroep aantekenen. Maar uiteindelijk besloot het team toch het bezwaar te laten varen.
McLaren-baas Zak Brown zag die beslissing niet aankomen. "Ik was verbaasd dat ze het beroep introkken, want ze wilden hun naam zuiveren. Dat maakt dit een behoorlijk grote verandering. Het is inconsistent als je het vergelijkt met zijn intenties", wordt Brown geciteerd door Motorsport.com . De Amerikaan is blij met de belofte van de FIA om regels op te stellen die voorkomen dat kopiëren de norm wordt in de sport. "Dat was erg belangrijk en ik ben blij om te zien dat de FIA dit snel heeft opgepakt en dat ze dit serieus nemen."
"Je moet weten wat de regels zijn. En hoe die ook luiden; je moet ze altijd accepteren. Het probleem wat iedereen had, was denk ik dat men dacht 'wacht even, wat hier gebeurde, gaat toch tegen de regels en de geest van de sport in?' Er zijn dus mazen in de wet en die moeten we dichten voordat dit vaker gaat gebeuren. Ik denk dat de FIA niet blij was met wat ze hebben gezien. Ze zitten er bovenop en dat is een goed iets."
Is het nu een goed of tegenvallend seizoen voor Max Verstappen? Een ding is zeker: de wereldtitel is buiten beeld. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen praten je bij in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Top Headlines

Oudere Top Headlines