Nieuwe Renault-baas ziet weinig in hernieuwde samenwerking met Red Bull

De nieuwe topman van Renault, Luca de Meo, gelooft niet dat Red Bull en Renault in de toekomst nog zullen samenwerken. Toch zou de Italiaan graag zien dat Renault met andere Formule 1-teams in zee gaat in de toekomst. "We hebben ons voor de lange termijn verbonden aan de F1 en dat hebben we niet zomaar gedaan. We geloven namelijk in de sport en zijn dan ook bereid om samen te werken met andere teams. Dat moet dan wel écht gaan om een samenwerking en niet slechts om het leveren van motoren."
"Die strategie werkt namelijk niet, daar heb je als motorleverancier en als eigen team namelijk weinig aan. Ik sluit dan ook niet uit dat we in de toekomst weer samen gaan werken met andere teams, al denk ik niet dat we opnieuw samen zullen werken met Red Bull", aldus De Meo tegenover Autosprint . Volgend jaar zullen de Renault-motoren alleen terug te zien zijn bij het eigen team van de Fransen, dat vanaf volgend jaar door het leven zal gaan als Alpine. Ook McLaren gaat namelijk zonder Renault verder in de toekomst.
"De overstap van McLaren naar Mercedes-motoren, betekent dat wij volgend jaar geen power-units meer leveren aan andere teams. Zoals gezegd wil ik echter niet uitsluiten dat we dat in de jaren daarna wel weer gaan doen, maar toch kijk ik liever uit naar een sterk partnership met een ander team. Ook op gebied van marketing en business kun je dan namelijk veel meer betekenen voor elkaar", waarmee de Italiaan lijkt te doelen op de intensieve samenwerking die op dit moment plaatsvindt tussen Red Bull en Honda.] Is het nu een goed of tegenvallend seizoen voor Max Verstappen? Een ding is zeker: de wereldtitel is buiten beeld. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen praten je bij in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Top Headlines

Oudere Top Headlines