Lewis Hamilton in top 100 meest invloedrijke personen: ‘Zijn activisme raakt de wereld’


Lewis Hamilton staat in de top 100 van de meest invloedrijke personen. Time magazine brengt hiervan elk jaar een lijst naar buiten. De coureur zet zich dagelijks in voor de strijd tegen racisme.
Mercedes-coureur Lewis Hamilton is in de lijst van de top 100 meest invloedrijke personen terecht gekomen. Dit komt door zijn steun voor de Black Lives Matter-beweging waar hij zich dagelijks voor inzet. Met zijn enorme populariteit en vele volgers op Instagram spreekt hij zich regelmatig uit over BLM en het klimaat.
Vorig Grand Prix-weekend kreeg Hamilton nog veel kritiek over zich heen, nadat hij een shirt droeg met daarop ‘Arrest the cops who killed Breonna Taylor’. De FIA bekeek dit later nog, maar heeft hier uiteindelijk niks mee gedaan. Lewis heeft daarna gereageerd dat dit hem niet stopt en hij altijd zijn platform zal blijven gebruiken.
“Zijn activisme heeft de wereld geraakt. Lewis heeft de Black Lives Matter-beweging onder de aandacht gebracht via social media en de Formule 1”, schrijft Bubba Wallace op de site van Time.
Wallace is de enige getinte coureur in de NASCAR Cup Series. Lewis Hamilton betekent veel vorm hem en motiveert Bubba dagelijks. Lees het hele verhaal van Bubba, waarom hij vindt dat Lewis zo belangrijk is, hier .
Het bericht Lewis Hamilton in top 100 meest invloedrijke personen: ‘Zijn activisme raakt de wereld’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines