Verstappen houdt vertrouwen in Honda

Na negen races in 2020 staat de teller voor Max Verstappen op drie uitvalbeurten, allemaal motorisch van aard: "Dat is bepaald niet geweldig", aldus de Red Bull-coureur met gevoel voor understatement.
Red Bull-teambaas Christian Horner kondigde onlangs in zijn Red Bull-column aan dat hij met Max Verstappen om de tafel zou gaan zitten om uit te leggen hoe Red Bull en Honda hebben getracht de problemen te verhelpen.
Dat gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden: "Ze hebben het een en ander uitgelegd en hopelijk dienen te problemen zich niet opnieuw aan", aldus Verstappen ten overstaan van onder anderen RacingNews365 . "Maar we kunnen erover blijven praten wat we willen, we moeten het gewoon laten zien. Honda zegt dat ze het hebben opgelost." "Honda is erin geslaagd het probleem na te bootsen op de testbank, dus ik heb er wel vertrouwen in dat ze daar wijzer van zijn geworden", aldus Verstappen, die bevestigt dat de problemen op Mugello anders van aard waren dan die op Monza, één race daarvoor: "Dat van Monza was al opgelost, dit waren niet nieuwe problemen, waarvan ik dus hoop dat die zich niet opnieuw aandienen."
Verstappen was na de race op Mugello - die voor hem maar twee bochten duurde - naar eigen zeggen overal even 'helemaal klaar' mee. Nu geeft hij echter aan weer tot op het bot gemotiveerd te zijn.
"Ik ben na die race naar huis gegaan en heb even niet meer aan die race gedacht. Ik heb tijd met vrienden doorgebracht, die overigens allemaal vrij negatief waren. Maar een vrije week is altijd goed, omdat een triple header toch vrij zwaar is. Nu ben ik echter weer gemotiveerd om de draad op te pakken."
Met medewerking van Dieter Rencken.
Keert Max Verstappen dit weekend in Rusland terug op het podium? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen blikken vooruit in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Top Headlines