Bottas vol vraagtekens nadat Verstappen hem aftroeft

Valtteri Bottas was de snelste in de eerste twee vrije trainingen en zat er lekker bij in Q1 en Q2, maar toen het erom ging, namelijk in Q3, gaf hij wederom niet thuis. Hij weet niet waar 't hem in zit.
"Het hele weekend heb ik al de goede snelheid te pakken, zo ook in Q1 en in Q2. In Q3 echter niet, maar ik weet niet waarom. Ik vond daar nog wel wat tijd, maar misschien vonden de anderen meer", aldus Bottas direct nadat hij uit zijn Mercedes is gestapt.
"De banden zijn hier moeilijk in het optimale window te krijgen. In mijn eerste run waren de banden dan ook te koud, maar in de tweede run kon ik gewoon niet sneller, maar ik weet niet waarom. Wat dat betreft zit ik nog wel met enkele vraagtekens."
Was er dan helemaal niks positief? Integendeel. "Ik denk dat de derde plaats hier niet eens zo verkeerd is en ik start ook nog eens op de goede band (medium, net als Verstappen, red.). Ooit startte ik hier als derde en ik weet nog heel goed wat er toen gebeurde. Dat wil ik opnieuw doen, waarbij ik dus voordeel denk te hebben van de medium banden in de eerste stint."
Drie jaar geleden pakte Valtteri Bottas vanaf P3 bij de start direct de leiding om uiteindelijk de race te winnen. Het was zijn eerste Grand Prix-overwinning in de Formule 1 ooit.
De podiumkansen van Max Verstappen zijn flink gestegen na de kwalificatie. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen hadden al wel een idee over wat Verstappen zou kunnen in Rusland. Je hoort in de laatste F1-podcast van RacingNews365.

Top Headlines

Oudere Top Headlines