Red Bull op haar hoede voor Aston Martin en Vettel

Het moet voor Red Bull toch een beetje vreemd aanvoelen. Jarenlang was Aston Martin een trouwe (titel)partner, maar volgend jaar zal het op eigen benen staan als Racing Point de identiteit van de beroemde Britse sportwagenfabrikant aanneemt. Teambaas Christian Horner houdt er rekening mee dat dat team weleens een bedreiging kan gaan vormen.
Op de vraag of Aston Martin Red Bull volgend jaar hoofdpijn kan bezorgen, antwoordt de Brit ten overstaan van onder andere RacingNews365 bevestigend: "Ze hebben nu al een auto die erg competitief is en de basis blijft volgend jaar hetzelfde, enige regelverduidelijkingen daargelaten."
"Het team heeft echter torenhoge ambities, zit er financieel tegenwoordig warmpjes bij en als ze ook nog over een herboren Sebastian Vettel kunnen beschikken, worden ze een kracht om rekening mee te houden."
Desondanks weet Horner dat Red Bull het zich niet kan veroorloven om naar achteren te kijken: "We moeten ons op onszelf richten en uiteindelijk is het gat met Mercedes onze enige maatstaaf. We moeten hard werken om dat gat te verkleinen en om uiteindelijk voor Mercedes te staan."
Met medewerking van Dieter Rencken.

Top Headlines

Oudere Top Headlines