Hulkenberg: "Verstappen houdt zich nergens in, ook niet in de clubs"

Nico Hulkenberg is dit seizoen even Formule 1-coureur af. Daardoor heeft hij zeeën van tijd, waardoor hij bijvoorbeeld een uur lang over de Formule 1 kan babbelen in de Duitstalige podcast CARS . Het gaat onder meer over Red Bull-coureur Max Verstappen, die volgens Hulkenberg zich niet alleen op het circuit de kaas niet van het brood laat eten. Op de vraag wie het meest markante karakter is in de paddock, komt hij bij Verstappen uit.
"Kimi Raikkonen is niet meer de Raikkonen van weleer. Hij is niet meer zoveel in de clubs te vinden, terwijl in mijn ogen de meest opvallende persoon Max Verstappen is. Hij laat zich door niets of niemand tegenhouden, of dat nu op het circuit is of in de clubs. Hij gaat al-tijd vol gas."
"Max is echt een toffe gast, maar ook heel attent en heel direct", vervolgt de man die dit jaar mocht invallen bij Racing Point. "Ik kan heel goed met hem overweg, en ik ken hem ook al vanuit zijn kartjaren. Natuurlijk was hij veel jonger en lag hij een paar jaren op mij achter, maar daar heb ik hem en ook zijn vader Jos goed leren kennen."
Hun onderlinge voertaal? Nederlands: "Er is niemand anders waar ik dat mee kan doen", lacht hij. "Hij opereert graag op de limiet, maar geniet ook van het leven. Work hard, play hard . Hij is wat dat betreft iemand van de oude stempel."
Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Top Headlines