Italiaanse media: "Schumacher wél in de F1, maar niet bij Alfa Romeo"

Verschillende Italiaanse kranten gaan er vanuit dat Mick Schumacher volgend jaar voor Haas F1 zal rijden. Volgens de Corriere dello Sport zal de deal op korte termijn beklonken worden, waarschijnlijk al direct na het Grand Prix-weekend op de Nürburgring. Haas F1 zou de Duitser niet alleen binnen willen halen om zijn uitstekende prestaties in het Formule 2-kampioenschap, maar ook omdat hij sponsor Deutsche Vermögensberatung zal meebrengen.
De Duitse investeringsmaatschappij was eerder al sponsor van Michael Schumacher en durft het nu aan om ook miljoenen te investeren in de carrière van Mick Schumacher. Dat geld kan Haas hard gebruiken in de strijd om de plaatsen in de middenmoot. Teambaas Guenther Steiner hintte tijdens de GP van Rusland op een teamopstelling met minimaal één jonge coureur in 2021. Zo kan het Amerikaanse team verder werken aan de toekomst.
In Italië gaat men er vanuit dat er bij Alfa Romeo in 2021 geen wijzigingen worden doorgevoerd. Dat zou betekenen dat zowel Kimi Raikkonen als Antonio Giovinazzi voor het derde jaar op rij uitkomen voor het Italiaanse team. Het is echter nog niet uitgesloten dat Ferrari nóg een rijder uit de Ferrari Academy in de Formule 1 wil hebben in 2021. Zo zou de Scuderia ook Robert Shwartzman graag een stoeltje in de F1 zien bemachtigen. Toch lijkt de kans groter dat de Rus volgend jaar nog een seizoen in de Formule 2 zal uitkomen. Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Top Headlines