"Niemand had dat van de slimme Verstappen verwacht"

Rusland is het territorium van Mercedes. Ook dit jaar was dat nog steeds het geval, maar toch wist een getergde Max Verstappen zich te nestelen tussen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Niemand had dat aan zien komen, een derde plaats leek het maximale. Zowel tijdens de kwalificatie als de race profiteerde Max Verstappen en steeg hij boven zijn materiaal uit.
In de RacingNews365-podcast wordt er uitgebreid stilgestaan bij de prestaties van de Nederlander tijdens de afgelopen Grand Prix. In Sotsji aasde de Red Bull-coureur op sportieve revanche, die hij ook wist te veroveren. Tom Coronel was onder de indruk. "Max ontstijgt al jaren zijn materiaal. Ik zie vaker bij Max dat hij iets doet wat niemand verwacht, maar dat maakt hem als de persoon zoals hij nu gezien wordt. Niet alleen door mij, ik hoor iedereen al weer denken."
"Door de hele wereld!", vervolgt de autocoureur. "Hij laat het ook zien, het is niet alleen praten bij hem. Aan het woord Verstappen zitten meteen prestaties gekoppeld. Max praat in prestaties. Als het niet goed gaat, dan wordt hij gefrustreerd en dat maakt hem de ideale sportman. Frustratie, boosheid, de drang om te willen winnen. Ik vind dat hij dat al jaren goed doet."
F1-journalist Ruud Dimmers was vooral onder de indruk van de veerkracht van Verstappen, die na twee uitvalbeurten in Rusland getergd aan de start van het raceweekend verscheen. "Je ziet vaak dat als hij even een mindere periode heeft gehad, dat hij dan nog meer getergd is en nog meer uit zichzelf haalt. Er was niemand die verwacht had dat hij die twee Mercedes-coureurs in Rusland kon splitten."
"Hij doet het al in de kwalificatie, als hij de slipstream pakt van Bottas. Dat was echt heel slim, want daar pakt hij een tiende mee. Bij de start had hij wat pech dat hij te veel wielspin had en dan had hij ook nog het geluk van de straf van Hamilton. Maar Lewis is in een ogenschijnlijk snellere auto niet voorbij kunnen komen aan Verstappen. Hij doet eigenlijk iets buitengewoons."
En dat is volgens Dimmers het verschil tussen Verstappen en een tweede coureur. "Dat is het verschil tussen bijvoorbeeld Bottas en Max of Lewis. Verstappen en Hamilton hadden iemand nooit laten profiteren van een slipstream en hadden meteen opzij gestuurd. Ik vond het weer mooi hoe Max dat deed. Op voorhand had niemand verwacht dat hij meer dan een P3 zou halen, want Sotsji is geen Red Bull-baan", die niet als enige enthousiast is.
Coronel is namelijk ook lyrisch over de Nederlander, die in Rusland voor de zevende keer dit seizoen op het podium stond. "Die trucjes die hij zoekt, dat maakt Verstappen nog veel gaver. Hij maakt eigenlijk gewoon gebruik van Bottas, die daarvan zeker baalt. Heel Red Bull heeft het nog nooit voor elkaar gehad in Rusland. Je denkt dat hij maximaal derde gaat worden en dan wordt hij toch weer tweede. Ik vind het magnifiek", aldus de WTCR-coureur.
Luister hieronder naar de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin door Tom Coronel en Ruud Dimmers behalve op de prestaties van Verstappen ook uitgebreid wordt teruggeblikt op onder meer de straf voor Hamilton, vooruitgeblikt op een nieuwe teamgenoot voor de Nederlander en meer.

Top Headlines