"Verstappen en Hamilton zullen vuile spelletjes spelen als teamgenoten"

Max Verstappen en Lewis Hamilton als teamgenoten in de Formule 1: het is al door vele prominenten in de sport gebombardeerd tot de ultieme test voor beide coureurs. Volgens veel kenners zijn het de beste rijders op de huidige grid en gelijk materiaal zal dan ook leiden tot een felle strijd tussen hen.
Maar is er een team dat beide coureurs wel in het team zou willen hebben? Tom Coronel zou het wel aandurven als hij de scepter had gezwaaid bij een Formule 1-team, vertelt hij in de podcast van RacingNews365 . "Als ik teambaas zou zijn zou ik voor het rijdersduo Max Verstappen en Lewis Hamilton gaan, omdat ik zeker weet dat die twee aan elkaar gewaagd zijn, elkaar respecteren, en ze tot nu toe nog fair racen", legt hij uit.
Verder in het seizoen kunnen de gemoederen echter wat hoger oplopen, denkt de toerwagencoureur. "Als je wat verder in een kampioenschap komt, wordt er een wat vuiler spel gespeeld. Het zijn de twee beste rijders die ik nu zou kunnen verzinnen en die moet je dan ook in dezelfde auto zetten. Als je dat doet, hebben ze ook gelijke wapens."
Helaas voor de fans zitten Hamilton en Verstappen niet in dezelfde auto en het lijkt er niet op dat dit binnen afzienbare tijd gaat gebeuren. Formule 1-journalist Ruud Dimmers ziet bij welke teams er wel verandering nodig is qua coureurs. "Ik denk dat Esteban Ocon wel een keer op stoom moet gaan komen. Je ziet dat Renault al beter gaat en ze (Ocon en teamgenoot Daniel Ricciardo, red.) gunnen elkaar ook wel iets. Het is niet zo dat die elkaar in de wielen gaan rijden."
Dat is bij bijvoorbeeld AlphaTauri wel anders, denkt Dimmers. "Als we het daarover hebben, denk ik dat Daniil Kvyat wel een beetje gefrustreerd is. Die reed trouwens een goede thuisrace in Rusland, maar die moet een beetje gaan vrezen voor zijn stoeltje. Dat geldt ook voor Kevin Magnussen en Romain Grosjean. Grosjean hoor je tijdens de race alleen maar klagen over de boordradio."
Coronel kan zich daarin vinden."Ik denk wel dat er bij Magnussen en Grosjean wat gewisseld moet gaan worden. Zij hebben hun kansen gehad om te laten zien of ze het wel of niet waard waren. Daar moet verfrissing in komen."
Op de vraag of die mindere prestaties ook niet aan de auto liggen, reageert Coronel instemmend. "Maar Russell (die nog verder naar achteren in een Williams rijdt, red.) laat ook af en toe zijn neus zien. Ik heb al zo vaak bij Grosjean gezien dat ik denk: 'wegwezen'. Een verse, jonge, flamboyante waaghals moet daar gewoon in."
Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Top Headlines

Oudere Top Headlines