Honda dicht Tsunoda goede kans toe: "Helmut Marko is fan van hem"

Carlin Formule 2-coureur Yuki Tsunoda bezet op dit moment de derde plaats in het Formule 2-kampioenschap. Dat is voor hem genoeg om een Formule 1-superlicentie te bemachtigen. Daarmee is aan de eerste van twee belangrijke voorwaarden voor een Formule 1-debuut voldaan. De tweede voorwaarde waaraan voldaan moet worden, lijkt echter een intikkertje te zijn. Een coureur moet namelijk Helmut Marko achter zich hebben staan.
"Helmut Marko is zeer gecharmeerd van Tsundo", zo verklapt Honda's motorsportbaas Masashi Yamamoto in gesprek met het Japans AutosportWeb . "Er zijn maar weinig coureurs die zich in het debuutseizoen in de Formule 2 op deze manier staande weten te houden, dus ik denk dat Marko overweegt om hem te promoten naar de Formule 1."
Maar wat nu als dat niet staat te gebeuren, bijvoorbeeld omdat Tsunoda in de laatste weekenden ver weg zakt in in de F2? Is er een plan B? "Het is nu oktober en we praten met Marko over de verschillende opties. We hebben tot nu toe echter nog geen knopen doorgehakt", zo luidt het antwoord van Yamamoto, die net als Red Bull Tsunoda als een eigen pupil mag beschouwen, aangezien hij zowel Red Bull- als Honda-junior is.
Overigens verwacht Yamamoto geen moment dat Tsunoda zijn goede klassering nog uit handen zal geven. Dat heeft de jonge coureur hem namelijk hoogstpersoonlijk verzekert na enkele mindere races: "Hij heeft foutjes gemaakt, maar leert daar wel van. In Rusland hebben we samen gegeten en toen heeft hij aangegeven dat hij in de laatste races niks aan het toeval over wil laten." Tsunoda zette zijn woorden kracht bij met P2 in de hoofdrace op het Sochi Autodrom.
Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Top Headlines

Oudere Top Headlines