‘Red Bull blijft na 2021 gecommitteerd aan de Formule 1’ – Helmut Marko


Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko is het vertrek van Honda als motorleverancier, na 2021, niet gelijk het einde van Red Bull Racing in de Formule 1. De Oostenrijker laat weten dat het team van Max Verstappen door wil gaan met het Formule 1-project.
Vrijdagochtend 2 oktober maakte Honda bekend dat het ná 2021 zou stoppen als motorleverancier in de Formule 1. De kosten zijn niet meer te verantwoorden bij de aandeelhouders en de steeds groener wordende autobranche, waar Honda in acteert, past steeds minder bij de Formule 1, waar nog steeds veel wordt uitgestoten.
Het is een flinke klap voor zowel Red Bull als Alpha Tauri, maar het Oostenrijkse team gaat niet bij de pakken neerzitten. Volgens Marko gaat Red Bull er alles aan doen om ook na 2021 in de Formule 1 actief te zijn.
“Onze ambitie op de korte termijn is om het 2020-seizoen goed af te sluiten met Honda en in 2021 mee te doen om het kampioenschap, in ons laatste seizoen met Honda. Daarna gaan we evalueren welke krachtbron er het best bij ons past voor 2022 en daarna. We blijven gecommitteerd aan de sport, daarom hebben we het Concorde Agreement ook getekend”, aldus Marko op de Red Bull-website.
Het bericht ‘Red Bull blijft na 2021 gecommitteerd aan de Formule 1’ – Helmut Marko verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines