‘Honda sprak in augustus al met Red Bull over stoppen’


Volgens Chris Medland , een doorgaans goed ingevoerde Formule 1-journalist, is de beslissing van Honda, om de Formule 1 te verlaten, niet uit de lucht komen vallen. De Japanners waren al minimaal een maand aan het overwegen om de stekker uit het project te trekken.
In 2008 maakte Honda abrupt een einde aan het F1-avontuur, waarna het in 2015 vanuit het niets terugkwam als motorleverancier van McLaren. Dat project faalde, waarna het in 2019 een samenwerking aanging met Red Bull Racing en Alpha Tauri.
Die samenwerking heeft tot nu toe vijf Grand Prix-zeges opgeleverd, vier van Max Verstappen en één van Pierre Gasly. Toch was dit niet genoeg voor de Honda-leiding om door te gaan na 2021.
Het Honda F1-team kon niet meer verantwoorden aan de aandeelhouders waarom er tientallen miljoenen per jaar werden uitgegeven aan een sport, die steeds verder van de autobranche verwijderd is. Ook het feit dat het wereldkampioenschap nog niet is gewonnen, was een reden om er mee op te houden voor Honda.
Volgens Medland heeft Honda in augustus al gepraat met Red Bull over een eventueel vertrek uit de Formule 1. Eind september werd duidelijk dat de Japanners definitief zouden stoppen, waarna er deze vrijdagochtend een persbericht naar buiten kwam.
Het bericht ‘Honda sprak in augustus al met Red Bull over stoppen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines