‘Red Bull is in gesprek met Porsche en Volkswagen voor 2022’


Volgens het doorgaans betrouwbare F1-insider.com heeft Red Bull Racing contact met Porsche en Volkswagen, over een mogelijke motordeal vanaf 2022. Dit na de aankondiging van het vertrek van Honda uit de Formule 1.
Honda maakte vrijdagochtend bekend dat het ná 2021 de stekker uit het Formule 1-project trekt. Na drie jaar beëindigen de Japanners de samenwerking met Red Bull Racing en Alpha Tauri. Voor zowel Red Bull als zusterteam Alpha Tauri is het nu zaak om een motorleverancier te vinden voor 2022 en later.
De logische keus is Renault, aangezien dat de enige fabrikant is die na dit seizoen geen klantenteam heeft. Een andere optie is een leverancier aantrekken, die nog niet actief is in de Formule 1.
Volgens F1-insider polst Red Bull Racing op dit moment bij Porsche en Volkswagen over een eventuele samenwerking vanaf 2022. Eerstgenoemde fabrikant heeft al eens een concept voor een F1-project gestart, maar verder dan een concept kwam het niet.
Voor Volkswagen is het een ander verhaal. Het Duitse automerk wilde nooit instappen in de Formule 1, maar de nieuwe CEO, Herbert Diess, liet onlangs weten dat de nieuwe stappen van de F1 veelbelovend zijn en dat ze zeer interessant waren. Maar de Duitser liet ook weten dat 2026 waarschijnlijk het eerste moment is dat ze kunnen instappen.
Het bericht ‘Red Bull is in gesprek met Porsche en Volkswagen voor 2022’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines