Helmut Marko bagatelliseert het virus: ‘Rijders gaan naar feestjes en testen negatief’


Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zou de Formule 1 fans weer toe moeten laten tot de circuits. De Oostenrijker is van mening dat het coronavirus, waardoor veel races zonder publiek worden verreden, niet zo besmettelijk is als we denken.
In gesprek met FormulaRapida laat Marko weten dat er meerdere rijders zijn die in contact zijn gekomen met besmette mensen, maar dat ze zelf negatief testten op de circuits. Zelfs de vriendin van één van de rijders testte positief, terwijl de coureur in kwestie geen corona had.
“Het kan niet langer doorgaan dat we moeten races met deze strenge regels. Fans horen er bij en ze maken een groot onderdeel uit van de inkomsten. We hebben een rijder gehad, van wie de vriendin geïnfecteerd was, terwijl hij niks had. Een andere coureur is naar een feestje gegaan, waarna er drie mensen positief getest werden, hij was negatief”, aldus Marko.
Het bericht Helmut Marko bagatelliseert het virus: ‘Rijders gaan naar feestjes en testen negatief’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines