Christian Horner: ‘Heb een goed gesprek gehad met Verstappen over Honda-exit’


Honda heeft vorige week laten weten dat ze na 2021 een punt zetten achter haar samenwerkingen in de Formule 1. Al gauw werd er gesproken over de toekomst van zowel Max Verstappen als het team van Red Bull zelf.
In een nieuwe column van Christian Horner schrijft hij over het vertrek van de motorleverancier. Gelukkig kwam het nieuws voor Red Bull niet geheel onverwacht, zo laat de teambaas weten op de site .
“Eind vorige maand zei Honda ineens dat ze de 2022-motor wilden vervroegen naar 2021. Toen konden we dit als slecht nieuws of positief nieuws beschouwen”, begint Horner. “Na meerdere gesprekken te hebben gevoerd was het voor ons geen verrassing meer dat ze zouden vertrekken.”
De Brit is wel erg blij met de aanpak van Honda. Volgens Horner waren ze erg open en hebben ze Red Bull genoeg tijd gegeven. Honda gaat zich na 2021 volledig focussen om CO2-neutraal te zijn.
Na het nieuws rondom Honda werd er veel gespeculeerd over de toekomst van Verstappen. Horner had hem voorafgaand aan de aankondiging al gesproken. “Ik heb een goed gesprek gehad met Max. Hij is nog steeds erg gemotiveerd en blijft vertrouwen hebben in het team. We moeten ons nu focussen op belangrijke beslissingen binnen het team voor de toekomst”, schrijft de Red Bull-teambaas.
Het bericht Christian Horner: ‘Heb een goed gesprek gehad met Verstappen over Honda-exit’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines