FIA van mening nu overal race te kunnen organiseren met huidige corona protocol


Het coronavirus heeft niet alleen bij de Formule 1, maar ook alle andere sporten, alles op de kop gegooid. Met het huidige protocol binnen de F1 is de FIA van mening dat ze nu overal ter wereld kunnen racen, zelfs in landen waar COVID-19 het meest heerst.  
Het 2021-seizoen is er eentje die niet snel vergeten zal worden. Door het virus stond de Formule 1 voor een enorme uitdaging, denk aan de kalender, circuits, fans en nog veel meer. De FIA is er uiteindelijk in geslaagd om een volwaardig seizoen te plannen waarbij in alle opzichten rekening gehouden wordt met de huidige coronamaatregelen.
Bruno Famin, operationeel directeur van de FIA, vertelt in een interview met Motorsport.com dat hij erg tevreden is over hoe het huidige seizoen verloopt, ondanks alle strikte maatregelen. Volgens Famin kan de Formule 1 nu ook races organiseren in landen waar de situatie rondom het virus slechter is.
“De reisbeperkingen van de overheid zijn voor mij momenteel het enige probleem. We hebben geracet in landen waar de situatie rond corona slecht was. We hebben bewezen dat het protocol in alle omstandigheden werkt”, aldus Famin die gaat over de COVID-19-protocollen.
Bruno heeft alle vertrouwen in de huidige maatregelen die zijn genomen door de FIA en denkt dat er steeds meer geracet kan worden in meerdere landen en regio’s. “Ik denk dat we met het protocol overal kunnen racen, maar het hangt af van de toestemming en de mogelijkheid om daarheen te reizen.”
Het bericht FIA van mening nu overal race te kunnen organiseren met huidige corona protocol verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines