Helmut Marko vol vertrouwen: ‘Wij kunnen elke motor krijgen’


Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft geen twijfel dat Red Bull Racing ná 2021 competitief aan de start verschijnt. Volgens de Oostenrijker kan de team alle motoren krijgen, maar zijn er een paar die ze zelf al niet hoeven. Dat laat hij weten aan het Duitse Auto Motor und Sport.
Vorige week vrijdag maakte Honda bekend dat het zou gaan stoppen als motorfabrikant in de Formule 1, na 2021. Voor Red Bull betekent dit dat ze na volgend jaar zonder motorleverancier zitten, maar Marko maakt zich geen zorgen.
De Formule 1-reglementen schrijven dat iedere deelnemer voorzien moet zijn van een krachtbron, dus mocht Red Bull zelf geen deal kunnen sluiten, wijst de F1 een fabrikant aan die moet gaan leveren. Dit zal, kijkend naar het aantal klantenteams, Renault gaan worden.
Maar Marko weet zeker dat Red Bull zelf met een oplossing komt, want ze willen niet afhankelijk zijn van een beslissing van de F1. Daarnaast hoeft Red Bull ook niet alle motoren, alleen de allerbeste zijn goed genoeg.
“Het is 100% zeker dat we na 2021 een motor hebben, maar we nemen er niet zomaar één. De motor moet competitief zijn, anders heeft dit project voor ons geen meerwaarde meer. Als we na 2021 geen sterke motor hebben, zit er niks anders op dan de Formule 1 te verlaten”, aldus Marko.
Het bericht Helmut Marko vol vertrouwen: ‘Wij kunnen elke motor krijgen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines