Marko stelt doel Verstappen en Red Bull bij

Het was voor iedereen binnen Red Bull duidelijk dat in 2020 de wereldtitel behaald moest gaan worden. Maar terwijl het voor Max Verstappen al snel duidelijk werd dat de auto in combinatie met de motor niet was opgewassen tegen diezelfde combinatie van Mercedes, bleef Helmut Marko tot ver in het seizoen beweren dat de titel nog binnen het bereik van het team lag.
Het was eigenlijk pas na de dubbele uitvalbeurt van Verstappen op Monza en Mugello dat Marko zich gewonnen gaf. Terwijl het de Nederlander gevoelsmatig niet uitmaakt of hij nu tweede, derde of vierde wordt - alles minder dan winnen is immers niet genoeg -, herformuleert Helmut Marko wel een concreet nieuw doel.
"Wij zien kansen de tweede plaats veilig te stellen", zo laat de Oostenrijker optekenen in gesprek met Sport1 . Met 'maar' veertien punten achterstand op Valtteri Bottas, die op de Nurburgring niet tot scoren kwam, is dat in de ogen van de Red Bull-talentscout 'niet onmogelijk'.
Marko heeft natuurlijk een punt. Veertien punten is niet veel als je bedenkt dat Verstappen twee keer vaker uitviel dan Bottas en de Fin werd dit seizoen bovendien al meer dan eens op waarde geklopt door Verstappen. Wat dat betreft is Lewis Hamilton toch van een ander kaliber.
Een ander kaliber dan Bottas, althans. Want volgens Marko is Verstappen evengoed de bovenliggende partij als hij en Hamilton in dezelfde auto zouden rijden: "Ik denk dat Max dan over een heel seizoen de betere zou zijn", aldus Marko.
Welke gevolgen heeft het drama van Albon voor zijn Red Bull-toekomst? Dit en meer bespreken F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Top Headlines

Oudere Top Headlines