Russell vreest voor sjoemelende coureurs in Portugal

Het Autodromo do Algarve, zoals het circuit in Portimao officieel heet, kent meerdere configuraties, onder andere aan het einde van het rechte stuk. De Formule 1 kiest voor een snelle eerste rechterknik, daar waar men ook voor een hairpin-variant kan kiezen. Wat Williams-coureur George Russell betreft slaat de Formule 1 met die keuze de plank mis.
"Het is een geweldig circuit, met hoogteverschillen die voor veel blinde bochten zorgen", zo begint hij lovend. "Wat ik echter wel vrees is dat we problemen gaan krijgen met track limits, maar ik hoop dat er voor aanvang van het weekend wat duidelijkheid over bocht één geschept kan worden", zo vertelt hij aan onder andere RacingNews365.
"Bocht één leverde in mijn Formule 3-tijd grote problemen op met track limits. Iedereen ging daar te wijd, waarna men er uiteindelijk voor koos om de configuratie met de hairpin aan te wenden. Het verbaast mij sowieso dat de Formule 1 daar niet voor gaat, het levert veel mooiere races op."
Hieronder zie je beide door Russell benoemde circuit-configuraties. Duidelijk zichtbaar op de luchtfoto zijn ook de enorme uitloopstroken die juist uitnodigen tot het overschrijden van track limits.
Met medewerking van Dieter Rencken.

Top Headlines

Oudere Top Headlines