McLaren incasseert klap in strijd om miljoenen: updates lijken niet te werken

Stap voor stap bracht McLaren de afgelopen races meer updates naar de verschillende circuits. Zodoende hoopte men de bolide te kunnen verbeteren, zonder te veel risico te nemen. De conclusie na de Grand Prix van de Eifel lijkt echter te zijn dat de updates niet uitpakken zoals gehoopt: "Met de nieuwe onderdelen heb ik nog niet het juiste gevoel gekregen", is Lando Norris na afloop van het weekend duidelijk tegenover onder andere RacingNews365 . "Zo reed ik in de Eifel met de 'oude' onderdelen, omdat ik me daar beter mee voelde."
Ook Carlos Sainz is niet tevreden over de updates, maar hoopt dat men de nieuwe onderdelen tijdens de komende races toch werkende zal krijgen. "Ondanks dat ik nog vijfde werd in de race op de Nurburgring, was het hele weekend niet leuk voor mij. Dat kwam namelijk omdat ik het gehele weekend niet gelukkig was met de wagen. De vraag is echter of wanneer we een normale vrijdag zouden hebben gehad in de Eifel, we de nieuwe onderdelen wel aan het werk zouden hebben gekregen. Dat is nog altijd de grote vraag en dat zullen we tijdens de volgende Grands Prix moeten uitvinden."
Ondanks de kritische woorden van zijn coureurs, is McLaren-teambaas Andreas Seidl logischerwijs er nog altijd van overtuigd dat de updates uiteindelijk toch zullen werken. "We zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe voorkant zal werken. Het is echter een grote verandering aan het aerodynamische concept van de wagen en daarom zullen we tijd nodig hebben om alles in orde te maken. Het is ook daarom dat we onze updates in verschillende stappen introduceren."
Seidl is dan ook niet van plan om af te zien van de nieuwe updates. "We gaan de komende weken verder op de manier zoals we alles gepland hebben. Dat betekent dat we verschillende onderdelen stap voor stap blijven testen en ontwikkelen op de vrijdagen van Grands Prix-weekenden. Zo kunnen we alles goed controleren en de belangrijke weken met vertrouwen tegemoet gaan." In de strijd om de derde plaats werd McLaren in Duitsland voorbijgestreefd door Racing Point, terwijl Renault het Britse team in de nek hijgt.

Top Headlines