‘George Russell raakt zitje bij Williams kwijt aan Sergio Pérez’


Een nieuwe wending in de rijders-carrousel voor 2021 is op handen. Volgens het doorgaans goed ingelichte Racer.com is de kans groot dat George Russell volgend jaar zonder stoeltje zit. Zijn plek wordt namelijk nauwlettend in de gaten gehouden door Sergio Pérez.
Hoewel Russell al bevestigd is als Williams-coureur voor 2021, kan er nog een hoop veranderen. In de tussentijd is het team overgenomen door een Amerikaanse investeringsmaatschappij, Dorilton Capital. Volgens Racer wil die partij er in 2022 financieel sterk voorstaan en daarvoor heeft het twee coureurs nodig die veel geld met zich mee brengen.
Nicholas Latifi heeft vader Michael achter zich staan, die een waarde heeft van zo’n 2,5 miljard euro. De Canadees, wiens vader ook aandelen heeft in Williams, lijkt dus wel zeker van zijn plaats. Voor het stoeltje van Russell lijkt Pérez een geschikte kandidaat, aangezien hij de miljarden van Carlos Slím met zich meebrengt.


Russell zoekt nieuw onderkomen


Volgens het Britse Formule 1-blad heeft Russell de afgelopen weken al contact proberen te leggen met meerdere F1-teams, om een plekje voor 2021 veilig te stellen. Het is nog niet duidelijk of Pérez zelf oren heeft naar het zitje bij Williams, zeker nadat hij veelvuldig genoemd wordt als mogelijke vervanger van Alex Albon bij Red Bull Racing.
Wordt ongetwijfeld vervolgd…
Het bericht ‘George Russell raakt zitje bij Williams kwijt aan Sergio Pérez’ verscheen eerst op GP33 .