Horner realistisch: "Regels voor 2021 zullen nog vele malen veranderen"

In 2014, toen er voor het laatst op grote schaal veranderingen plaatsvonden in de koningsklasse van de autosport, was het Mercedes die het beste had ingespeeld op de nieuwe regels. Dit resulteerde voor de Duitse renstal in vijf kampioenschappen in vijf achtereenvolgende seizoenen.
Christian Horner hoopt dat de nieuwe regels in 2021 voor flink wat opschudding zullen zorgen in het Formule 1-veld. "Iedereen begint in 2021 weer helemaal vanaf nul, maar we moeten wel voorzichtig zijn met de bekendmaking van de nieuwe regels."
"Als de nieuwe regels te vroeg bekend worden gemaakt, dan kunnen de grote teams met grotere budgetten profiteren, omdat ze dan veel meer research kunnen doen. Het is een kwestie van de juiste balans vinden", vervolgt Horner.
Deze maand worden de nieuwe regels voor 2021 naar alle waarschijnlijk bekend gemaakt, maar volgens Christian Horner zullen deze nog langer na niet definitief zijn.
"Het zal hoogstwaarschijnlijk een eerste ruwe versie zijn, waar echt geen enkel team meteen zijn handtekening onder zal willen zetten. De regels zullen ongetwijfeld gaandeweg op verschillende plekken worden aangepast. In september, oktober en november zullen er weer nieuwe versies komen, maar als de handtekeningen er eenmaal onder staan, dan kan de fun eindelijk beginnen."

Top Headlines