Mercedes grijpt in: nieuwe motoronderdelen voor Hamilton en Bottas na problemen

Tijdens de Grand Prix van de Eifel liep Valtteri Bottas averij op toen hij zijn race vanwege motorproblemen moest staken. Mercedes onderzocht in aanloop naar de race in Portugal wat de problemen waren, waarna er een falend onderdeel werd ontdekt in de elektronica van de Mercedes-motor. Om die problemen in de toekomst te voorkomen, moest Mercedes ingrijpen.
Bij zowel Bottas als teamgenoot Lewis Hamilton is de elektronica van de motor in aanloop naar de Portugese Grand Prix vervangen, omdat er een bepaald component was gevonden dat de problemen veroorzaakte. Tegelijkertijd heeft het team wat wijzigingen doorgevoerd aan het onderdeel, die ervoor moeten zorgen dat de problemen zich de komende races niet meer voor zullen doen.
Het duo ontloopt een gridstraf, omdat het pas de eerste keer is dit seizoen dat de elektronica wordt vervangen. Dit mag per seizoen één keer straffeloos gebeuren. Bij een volgende elektronica-probleem zullen er straffen worden uitgedeeld aan Mercedes.
In hoeverre staat Red Bull onder druk om Albon vanwege de Thaise steun te behouden als teamgenoot van Verstappen? Dit en nog veel meer in de nieuwste F1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder te beluisteren is.

Top Headlines