Slater: "Het is wachten op de titanenstrijd Hamilton versus Verstappen"

De Britten hebben nog een haat-liefdeverhouding met Max Verstappen legt Sky Sports-commentator Craig Slater uit in een exclusief interview met RacingNews365. "De mensen wilden dat hij constanter werd en ook wat minder onbesuisd reed. Dat is iets wat Helmut Marko en Red Bull hem bijgebracht hebben, Max laat dat dit seizoen zien."
"Als Verstappen een auto zou hebben waarmee hij echt voor de titel kon gaan, dan is hij er klaar voor. Max is het complete pakket en hij zou het gehele jaar met Hamilton vechten voor de titel", is Slater overtuigd.
De Brit ziet dat er twee coureurs met kop en schouders bovenuit steken. "In de rangorde is Sebastian Vettel wat afgegleden. Lewis is nog altijd 'on top of it', maar het is wachten op de held Verstappen. Het is geen vraag of dat moment er komt, maar wanneer dat gebeurt."
Slater is blij dat de Nederlander soms uit de bocht springt in zijn uitlatingen, het maakt Verstappen puur. Wel trapt hij met zijn gevloek soms op gevoelige Britse teentjes, erkent Slater. "Max zorgt voor wat extra opwinding bij de mensen en ze reageren sneller op hem omdat hij zijn emoties toont. Met die reacties moet hij leren leven, maar zijn karakter is sterk genoeg om zich niet te laten beïnvloeden door kritiek van anderen."
"Max doet waarvan hij denkt dat juist is en dat heeft hem al veel gebracht tijdens zijn carrière. Ik denk dat mensen hem soms als een boefje zien of zullen zien, zeker als er meer rivaliteit is in de komende jaren. De Britse media benaderen hem alsof hij de John McEnroe van de Formule 1 is, maar Max is sterk genoeg om daarmee te dealen."
Met medewerking van Joe van Burik.

Oudere Top Headlines