Mercedes overwoog Vettel stoeltje aan te bieden

Eens in de zoveel tijd keert de vraag in de paddock terug: hoe zit het met de contractverlenging van Lewis Hamilton bij Mercedes. Beide partijen geven steeds aan geen haast te hebben en in de podcast Beyond the Grid geeft teambaas Toto Wolff nog niet veel prijs over de onderhandelingen tussen hem en zijn stercoureur. De gesprekken daarover namen in het verleden veel tijd in beslag.
Daarvoor deed Wolff dat samen met Niki Lauda, maar sinds diens overlijden staat hij er alleen voor. "De laatste twee keer deed ik het alleen en zat ik tien uur in zijn appartement, met pizza. Dat ging heel makkelijk en het was heel duidelijk. Lewis en ik zijn helemaal gefocust op wat wij doen. Slechts één keer in de zoveel tijd verschillen wij van mening (als het over het contract gaat, red.). Het is voor ons allebei wat ongemakkelijk, want onderhandelen met een vriend is altijd moeilijk. Maar we komen altijd wel tot een compromis, waarna beide partijen niet helemaal tevreden zijn. En dat is ook goed."
Ook met Sebastian Vettel is Wolff goed bevriend. De Duitser zat na zijn vertrek bij Ferrari zonder stoeltje en vond uiteindelijk onderdak bij Racing Point, het toekomstige Aston Martin. Was Vettel niet een optie geweest voor Mercedes? "We spreken elkaar veel, maar hebben nooit gesproken over dingen die op het circuit gebeuren. Natuurlijk hebben we nagedacht of Vettel bij ons zou passen, nadat bleek dat hij weg moest bij Ferrari. Maar ik ben zo loyaal aan Valtteri en Lewis dat ik eerst moet zien hoe onze toekomst met hen eruit zou zien. Ik heb me nooit aan Sebastian kunnen committeren voordat ik wist of onze rijders door wilden gaan. Daarom ging het contact nooit verder dan wat socialisen hier en daar. En Sebastian respecteerde dat."
Uiteindelijk gaat Vettel volgend seizoen naar Aston Martin. Wolff denkt dat dat de juiste plek is waar Vettel volgend seizoen weer kan opbloeien. "Vettel moet aangemoedigd worden en ik denk dat de overstap naar een nieuw team voor frisse motivatie kan zorgen. Hij is heus niet vergeten hoe hij moet rijden, want hij is viervoudig wereldkampioen. Aston Martin is een geweldig merk en ik denk dat hij daar zal gedijen."
Behoudt Albon zijn Red Bull-stoeltje? Dit en nog veel meer andere onderwerpen worden uitvoerig besproken in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen blikken ook vooruit op de Grand Prix van Portugal.

Top Headlines