Raikkonen: "Stappen die Alfa Romeo maakt zijn indrukwekkend"

In gesprek met onder andere RacingNews365 geeft Kimi Raikkonen toe dat het de laatste jaren voor zijn komst niet altijd koek en ei was bij de Zwitserse renstal. Het dieptepunt was het jaar 2017, toen het team, dat destijds nog als Sauber door het leven ging, troosteloos als laatste eindige in het constructeurskampioenschap.
"Een paar jaar terug zat het team nog in een slecht parket. Als je ziet wat er op relatief korte termijn allemaal is veranderd en hoe ver ze nu al zijn gekomen, dan is dat toch indrukwekkend te noemen", meent de Alfa Romeo-coureur.
"Uiteraard kan het nog vele malen beter en zijn we nog lang niet op het niveau dat we ambiëren", vertelt de Fin realistisch. "In de fabriek werkt een gemotiveerde groep mensen dag in dag uit om onze auto naar een hoger niveau te tillen, dus als het goed is wordt het de komende jaren alleen maar beter."
Raikkonen erkent dat hij zelf ook een belangrijke rol kan spelen bij de verdere wederopstanding van het Zwitserse team. "Ik voel me hier nog steeds net zo belangrijk als ik me vroeger bij Ferrari voelde. Hier en daar help ik om wat plooien glad te strijken en er voor te zorgen dat de kleine issues die er binnen het team nog zijn, worden gefinetuned."
Na zes races bezet Alfa Romeo momenteel de negende plaats in het constructeurskampioenschap, maar doordat de teams in het middenveld elkaar geen duimbreedte toegeven, is de vierde plaats zeker nog haalbaar voor het team van Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi.
Met medewerking van Joe van Burik

Oudere Top Headlines