Renault gooit gehele concept Formule 1-auto mogelijk overboord

Kwalificaties worden steeds belangrijker in de Formule 1, zeker doordat het aantal inhaalacties op de diverse circuits erg laag ligt. Renault-teambaas Cyril Abiteboul erkent dat het team overweegt om de focus tijdens de ontwikkeling van de volgende Renault-bolide te leggen op de kwalificatiesnelheid.
"In het huidige Formule 1-tijdperk wordt de kwalificatie steeds belangrijker, aangezien inhalen op de baan almaar lastiger wordt. Steeds meer circuits kunnen bijvoorbeeld met het circuit in Monaco kunnen worden vergeleken", vertelt Abiteboul aan Autosport.
"Wat betreft enkele aspecten moeten we de knoop voor volgend jaar nog doorhakken", vervolgt de Fransman. "Die aspecten zullen grote invloed op het gedrag en de competitiviteit van de auto hebben."
"Het voornaamste aspect waar nog over getwijfeld wordt, is de balans tussen de kwalificatie en de race. Die kan worden aangepakt door de verhoudingen van de versnellingsbak en de hellingshoek van de vloer aan te passen, en dat is dit seizoen helaas niet meer mogelijk."
Op de vraag of Renault in 2020 dan eindelijk een seizoen lang mee kan dingen voor podiumplaatsen is Cyril Abiteboul duidelijk. "Nee. We kennen de Formule 1-wereld al langer dan vandaag. Op zijn vroegst in 2021, wanneer de nieuwe regels van kracht worden, zullen we ons van voren op de grid kunnen melden", concludeert de teambaas van Renault stellig.

Top Headlines

Oudere Top Headlines